fudgy chocolate raspberry brownie

Mannen min önskade sig något chokladigt till efterrätt. Och blir det mer chokladigt än en brownie? Jag var såklart tvungen att slänga in lite lite hallon också, för choklad och hallon är alltid en vinnande kombination. 
 
Receptet ger ca 16 bitar. 
 
 
 
Fudgy chocolate raspberry brownie
  • 200 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl farinsocker
  • 3 ägg 
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk kaffepulver (med chokladsmak)
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl hallon
1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och klä en fyrkantig form, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper.
 
2. Smält smöret på svag värme i en kastrull och häll över det smälta smöret till en bunke.
 
3. Tillsätt stör- och farinsocker och vispa för hand med en ballongvisp. Vispa ner ett ägg i taget. 
 
4. Blanda mjöl, kakao och salt och sikta ner. Tillsätt kaffe och vänd ihop tills allt blandats väl.
 
5. Hacka chokladen grovt och vänd ner tillsammans med hallonen i browniesmeten. Blanda väl.  
 
6. Häll brownie-smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter, beroende på hur kladdiga ni vill ha dem. Jag personligen föredrar de på de kladdiga sidan. Låt svalna helt och hållet innan du brer över glasyren. 
 

 
Moj muz je pozelio nesto od cokolade za dessert, i ima li sta bolje od brownie-ja u tom slucaju? Ja sam morala ubaciti i malo malina, zato sto su cokolada i malina dobitna kombinacija. Uvijek.
 
 
 
Fudgy chocolate raspberry brownie
  • 200 g margarina
  • 1.5 dl secera
  • 1.5 dl smedjeg secera
  • 3 jaja
  • 2 dl brasna
  • 0.5 dl kakaa
  • 1 velika kasika vanilinog secera
  • 1 mala kasika kahve (sa okusom chokolade)
  • 1/2 male kasike soli 
  • 200 g crne cokolade
  • 2 dl malina
1. Rernu zagrijati na 175 stepeni i cetvrtast kalup (20 x 20 cm) obloziti papirom za pecenje. 
 
2. Margarin istopiti na laganoj vatri i preliti u jednu posudu.
 
3. Dodati kristalni i smedji secer i sve rucno umutiti. Dodati jaja, jedno po jedno, i dobro izmjesati. 
 
4. Brasno, kakao i sol izmjesati u drugoj posudi pa onda prosijati u smjesu. Dodati kahvu i rucno mijesati dok se sve ne sjedini. 
 
5. Cokoladu isjeci na krupne komade i dodati tijestu zajedno sa malinama. Sjediniti sve i izliti u kalup. Peci na sredini rerne oko 25 minuta u zavisti od toga koliko "mehku" sredinu zelite. Ja licno volim kad je sredina malo meksa. 
 
6. Izvaditi iz rerne, pustiti da se ohladi pa onda isjeci kolac na manje kocke. 
 
Prijatno!