vitchokladmousse med jordgubbar

Receptet är för 3 portioner.
 
 
 
Botten
  • 6 st piskote-kex (ev. valfri kex)
  • Kaffe (ev. o'boy)
  • Färska jordgubbar
Dela kexen på mitten och doppa i kaffe så att de blir mjuka. Då brorsan inte tycker om kaffe, använde jag o'boy istället. Lägg kexen i botten på skålen. Dela jordgubbarna i mindre bitar och lägg över kexen.
 
Vitchokladmousse
  • 50 g vitchoklad
  • 1 msk vispgrädde
  • 1 ägg
  • 2 dl vispgrädde
Smält chokladen tillsammans med 1 msk grädde på svagt värme. Vispa ägget i en skål och tillsätt sedan chokladen. Vispa vispgrädden till ett hårt skum och blanda i chokladen lite i taget. Fördela moussen på tre skålar. Ställ helst i kylen en stund, men det går bra att servera direkt.
 
Garnering
  • Färska jordgubbar
  • Colasås
  • Kokos
Skär jordgubbarna i mindre bitar och lägg över moussen. Häll kolasås över och avsluta med att strö över kokos.
 
Prijatno!