raffaello rutor

 
Kokosbotten
  • 5 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl riven kokos
  • 1 dl mjölk
1. Sätt ugnen på 200 ºC och smörj och bröa (med kokos) en form, ca 20x30 cm. 

2. Vispa äggvitorna i en ren och torr bunke till ett hårt skum. Tillsätt lite socker i taget och vispa ihop till en fin maräng.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kokos ordentlig i en annan bunke. RÖR försiktigt ner i marängen, vispa inte! Häll smeten i en formen.
 
4. Sänk värmen till 180 ºC och grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt svalna helt. Koka under tiden upp mjölken, häll över och låt bottnet suga upp mjölken. 

Vaniljkräm
  • 5 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk mannagryn
  • 1 påse vaniljpudding
  • 0.75 l mjölk
  • 100 g vitchoklad
  • 100 g smör
1. Vispa ihop äggulor, vaniljpudding, vetemjöl, socker och 1 dl av mjölken i en bunke.
 
2. Koka upp resten av mjölken, ta av från värmen och rör ner äggsmeten. Låt sedan småkoka i ytterligare någon minut under omrörning, tills smeten tjocknat. Ta av från värmen, rör ner chokladen och låt svalna. 
 
3. Vispa smöret krämigt i en bunke. Rör försiktigt ner i krämen, lite i taget.  
 
Garnering
  • Riven kokos
  • ev. rostade hasselnötter
Bred vaniljkrämen över kokosbottnet och strö över kokosflingor. Låt stå i kylen en stund, skär i rutor och lägg en hasselnöt på varje ruta. 
 
Prijatno!