kladdkakecheesecake

 En kombination av kladdkada och cheescake som jag älskar! Receptet kommer ursprungligen härifrån.
 
 
Kladdkakesmet
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, vänd i vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakao. Blanda i det smälta smöret och rör till en jämn smet. Smörj och bröa en form (ca 20x30 cm) och häll i smeten. Grädda i nedersta delen av ugnen i 175 °C i 15 minuter. Gör under tiden fyllning.

Cheesecakefyllning

  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3/4 dl strösocker
  • 300 g philadelphiaost

Blanda ägg, vaniljsocker och strösocker. Ha i philadelphiaosten och rör slätt med elvisp. Tag ut formen ur ugnen och klicka över ostfyllningen. Stick ner en gaffel på några ställen så chokladen tittar upp lite emellan. Grädda i ytterligare 25 minuter. Låt svalna och ställ helst i kylen över natten.

Servera gärna med färska bär.

 
Prijatno!