"naked" kindertårta med oreochokladganache

I veckan fyllde lilla jag hela 23 år vilket firades både i för- och efterskott. Förra helgen firade jag med familjen och bjöd då på en chokladtårta med hallonmousse (recept kommer snart) och igår firade jag med ett gäng vänner och bjöd då på den här tårtan.  
 
Jag tyckte att jag fick till en fin färgskala och valde därför att inte spackla tårtan utan nöja mig med en chokladganache. Jag använde en choklad med oreobitar i, vilket jag tyckte blev bra då man även får lite kris till. 
 
 
 
Tårtbotten
  • 5 äggvitor
  • 5 msk socker
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1,5 msk kakao
  • 100 g rostade mandlar (hela eller grovt hackade)
1. Sätt ugnen på 180 ºC och klä en rund form med avtagbar kant (ca 24 cm i diameter) med bakplåtspapper. 
 
2.  Vispa äggvitorna i en torr och ren bunke till ett hårt skumm. Rör ner en msk socker i taget, och vispa till en fin maräng. 
 
3. Sikta ner mjöl och kakao och rör om tills allt blandas väl. 
 
4. Häll mandlar i formen, fördela jämnt, och bred marängen över dessa.
 
5. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Ta ur ugnen och låt svalna helt innan du tar ut kakan ur formen. 
 
Chokladkräm
  • 5 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 1 påse chokladpudding
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 150 g ljus choklad
1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
 
2. Vispa ägg och 1/2 dl av mjölken för hand och häll i de torra ingredienserna. Rör till en klumpfri blandning.
 
3. Koka upp resten av mjölken (4,5 dl) i en kastrull. Ta av från värmen och häll i choklad-blandningen under omrörning. Låt sedan småkoka i ytterligare någon minut under omrörning, tills smeten tjocknat. Ta av från värmen, rör i chokladen (tills allt smälter) och låt sedan svalna.
 
4. Vispa smöret krämigt i en bunke och rör ner i krämen. 
 
Vaniljkräm 
  • 5 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • ett par droppar vaniljarom
  • 2 msk strösocker
  • 1 påse vaniljpudding
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 100 g vit choklad
1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
 
2. Vispa ägg, vaniljarom och 1/2 dl av mjölken för hand och häll i de torra ingredienserna. Rör till en klumpfri blandning.
 
3. Koka upp resten av mjölken (4,5 dl) i en kastrull. Ta av från värmen och häll i vanilj-blandningen under omrörning. Låt sedan småkoka i ytterligare någon minut under omrörning, tills smeten tjocknat. Ta av från värmen, rör i chokladen (tills allt smälter) och låt sedan svalna.
 
4. Vispa smöret krämigt i en bunke och rör ner i krämen. 
 
Montering
  • 100 - 200 g nutella
  • Petit beurre kex + kall mjölk
1. Ta loss tårtbotten ur formen och vänd upp och ner. Ha gärna kvar "kanten" så att fyllningen inte flyter ut.
Bred ett tjockt lager nutella över mandlarna.
 
2. Doppa kexen i kall mjöl och placera ett lager över nutellan. Bred över chokladkrämen.
 
3. Lägg ytterligare en rad kex, och bred sedan över vaniljkrämen. Låt stå i kylskåpet ett par timmar, helst över natten. 
 
Chokladganache
  • 100 g mjölkchoklad med oreo
  • några msk vispgrädde
  • 1-2 msk smör
1. Smält chokladen på svag värme, rör under tiden så den inte bränner vid. Tillsätt vispgrädde efter smak beroende på hur tjock/tunn smet man vill ha. 
 
2. Ta av från värmen och tillsätt smör, rör om tills smöret smält helt. 
 
3. Låt svalna en kort stund och häll sedan ganachen över tårtan. Ställ in tårtan i kylskåpet för att stelna innan du dekorerar den. 
 
Dekoration
  • Kinder bueno-bitar
  • Kinder choklad bitar
Prijatno!