dumlekakor med noblessetäcke

Ett gammalt recept som förtjänar att lyftas på nytt. Spröda småkakor, med en dumlegömma och ett nobblessetäcke. Småkakor när de är som godast.
 
Receptet ger ca 16 st mindre kakor.
 
 
 
Dumlekakor med noblessetäcke
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 8 st Dumlekolor
  • 16 st Noblesse original crips
1. Dela smöret i mindre bitar och häll ner i en bunke. Tillsätt strösocker och sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ihop till en till en kladdig mördeg. Låt stå i kylskåpet i ca 30 minuter. 
 
2. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och placera ca 16 folieformar på en plåt. 
 
3. Dela mördegen i 16 lika stora delar. Rulla varje del till en boll och läg i en folieform. 
 
4. Dela Dumlekolorna på mitten och tryck ner en halva i varje kaka. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter så att mördegen blir gräddad men fortfarande är ljus. 
 
5. Ta ut kakorna ur ugnen och lägg genast på en bit Noblesse på varje kaka så att chokladen smälter ut över kakorna. Låt kakorna svalna helt och hållet innan servering. 
 
Njut!
Hanna Karlsson

Åh, de kakorna är helt underbart goda!