jordgubbscupcakes

R e c e p t e t   g e r   1 2   c u p c a k e s
 
 
 

Cupcakes

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • 40 g osaltat smör, rumstemperatur
  • 1 1/4 dl mjölk
  •  ½ tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 12 stora färska jordgubbar

Värm ungnen till 175 °C. Vispa mjöl, socker, bakpulver, salt och smör med en elvisp tills smeten får en grynig konsistens. Häll i mjölk och vaniljsocker och vispa samman. Tillsätt ägget och vispa i några minuter så allt blandas väl. Dela upp jordgubbarna i bitar och fördela mellan muffinsformarna. Fyll formarna till 2/3 och grädda i ugnen i 20-25 minuter.

 

Glasyr

  • 50 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk jordgubbssylt
  • Röd karamellfärg
  • ev. jordgubbsströssel

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till ett lätt fluff. Tillsätt vispgrädde och rör om. Ha i sylt och ett par droppar karamellfärg och vispa till en jämn kräm. När kakorna har svalnat helt brer/spritsar du glasyr på dem. Strö över lite strössel.

Prijatno!