half brownie half cookie - the best of two worlds

Dessa sötsaker bakade jag igår kväll. Jag kunde inte bestämma mig för brownie eller chocolate chip cookies, så det fick bli en blandning av dessa. Fantastiskt gott! Hade med mig dessa till skolan idag och jag måste säga att det uppskattades.
 
Jag gjorde kakorna i miniformat, dels för att de blir gulligare då, dels för att man kan äta fler då ;)
Satsen är ganska stor så man får rätt så många småkakor. 
 
 
 
Cookie dough
  • 150 g smör
  • 1 ¼ dl strösocker
  • 2 ½ dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • ca 4 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 3 - 4 dl hackad choklad
Smält smöret på svag värme och vispa ihop med strö- och farinsocker. Tillsätt vaniljsocker, ägg och äggula och vispa lätt och fluffigt. Blanda mjöl, bikarbonat och salt ordentligt i en annan skål och sila ner i smeten. Rör ihop till en fin deg, men rör inte för länge. Tillsätt till slut den hackade chokladen. Jag brukar ha hälften vit och hälften mjölkchoklad. 
 
Brownie
  • 100 g smör
  • 50 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 4 ½ dl vetemjöl
  • 100 g hackad choklad
Smält smöret tillsammans med chokladen på svag värme och låt svalna något. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna ordentligt i en annan skål och sila ner i äggsmeten. Man kan behöva tillsätta lite vetemjöl, smeten ska ha samma konsistens som cookie-smeten. Rör till sist ner chokladen
 
Half brownie half cookie
Sätt ugnen på 175 °C och klä 3-4 plåtar med bakplåtspapper. Ta lite cookie dough och lika mycket browniesmet och rulla ihop till en liten rund boll. Lägg på plåten, med jämna mellanrum, inte för små för smeten breder ut sig i ugnen. Platta ev. till bollarna lite försiktigt. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. 
 
Servera gärna varma till kall mjölk, te eller kaffe. 
 
Prijatno!