banan- & chokladmuffins
Bakning behöver inte vara komplicerad eller super fancy. Ibland är det bästa man kan göra något enkelt. Dessa bananmuffins är gjorda på mogna bananer och fyllda med chokladknappar. En enkelt recept som ger otroligt saftiga och supergoda muffins. Ett av favoriterna här hemma.
Receptet ger 12 st muffins.


Banan- och chokladmuffins
- 50 g smör
- 0.5 dl mjölk
- 2 dl strösocker
- 1 krm salt
- 1 msk vaniljsocker
- 2 ägg
- 2 mogna bananer
- 2 dl chokladknappar (eller hackad choklad)
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk kanel
- 1 krm kardemumma
1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en (muffins)plåt med muffinsformar.
2. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta av från värmen, häll i mjölken och ställ åt sidan för att svalna något.
3. Blanda socker, salt och vaniljsocker i en bunke. Häll i det smälta smöret och vispa för hand med en ballongvisp. Rör ner ett ägg i taget.
4. Skär bananerna i tunna skivor och rör ner i smeten. Vill man hellre mosa bananerna med en gaffel, går det lika bra det.
5. Blanda ihop choklad, mjöl, bikarbonat och kryddor och vänd ner i banansmeten. Fyll 3/4 av muffinsformarna med smet. Toppa varje muffins med lite chokladknappar (om så önskas).
6. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
Prijatno!