peanut butter banana chocolate oatmeal bars

Som ni säkert förstått vid det här laget gillar jag att baka med mogna bananer. Den här gången fick det bli en något nyttigare recept än jag vanligvis bakar, men inte mindre gott för det. Nästan så att det är okej att äta dessa till frukost.
 
Receptet ger ca 16 bitar. 
 
 
 
Peanut butter banana chocolate oatmeal bars
  • 3 mogna bananer
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl kokosmjölk
  • 4.5 dl havregryn 
  • 0.5 dl farinsocker
  • 1 msk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g mörk choklad
  • 50 g mjölkchoklad till garnering
1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och klä en 20x20 bakform med bakplåtspapper. 
 
2. Mosa bananerna med en gaffel i en bunke. Rör ner mjölk och jordnötssmör. Vispa ihop för hand med en ballongvisp. 
 
3. Tillsätt havregryn, farinsocker, vaniljpulver, bakpulver, kanel och salt. Rör ihop till en jämn smet. 
 
4. Hacka chokladen grovt och vänd ner i smeten så att chokladbitarna fördelas jämn. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. Ta ut ur ugnen och låt kakan svalna i rumstemperatur. 
 
5. Smält choklad över ett vattenbad och ringla över kakan. Låt gärna kakan stå kallt i ett par timmar innan servering. 
Prijatno!