dark banana muffins with chocolate and nutella
Är det något bakverk jag tycker är underskattat så är det bananmuffins/kaka. En mjuk kaka som är så otroligt saftig och god. Släng in lite choklad så får du en perfect match. Har ni inte provat ännu, så måste ni göra det. Mums!
Jag har ett grundrecept som är mitt go-to såfort jag har mogna bananer över och som jag bakar rätt frekvent. Den här gången blev det en något mörkare variant, som uppskattades så mycket att vi (med lite hjälp) åt upp hela satsen innan dagens slut.
Receptet ger ca 18 st muffins.

Dark banana muffins with chocolate and nutella
- 50 g smör
- 0.5 dl mjölk
- 1.5 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 2 ägg
- 2 mogna bananer
- 100 g grovt hackad mjölkchoklad
- 2 dl vetemjöl
- 0.5 dl kakao
- 1 tsk bikarbonat
- Nutella
1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
2. Smält smöret på svag värme i en kastrull och ta av från värmen. Häll ner mjölken och ställ åt sidan.
3. Blanda socker, vaniljsocker och salt i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och vispa för hand med en ballongvisp. Rör ner ett ägg i taget.
4. Mosa bananerna med en gaffel och rör ner i smeten.
5. Sikta ner vetemjöl, kakao och bikarbonat och vänd samman. Tillsätt slutligen den hackade chokladen och vänd samman till en jämn smet.
6. Fyll 3/4 av muffinsformarna med smet. Toppa varje muffins med 1 tsk nutella. Grädds i mitten av ugnen i 10-15 minuterna.
Prijatno!