fudge brownie

Jag är inte mycket för choklad, men den här brownien var så god att den bara smälte i munnen på en. 
 
Receptet ger ca 16 bitar.
 
 
 
Fudge brownie
  • 250 g mörkchoklad
  • 200 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl 
  • 0.5 dl kakao 
  • 1 krm salt
1. Sätt ugnen på 175  ºC och klä en fyrkantig form, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper.
 
2. Smält smöret på svag värme. Hacka chokladen grovt, tillsätt halva till det smälta smöret och rör om tills all choklad har smält. 
 
3. Häll över smör- och chokladbladningen till en bunke, tillsätt strösocker och vispa för hand. Vispa ner ett ägg i taget. 
 
4. Blanda mjöl, kakao och salt och sikta ner. Tillsätt resten av chokladen och blanda väl.
 
5. Häll brownie-smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna helt och hållet innan du brer över glasyren. 
 
 
Chokladglasyr
  • 50 g mörk choklad
  • 50 g ljus choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl rostade hasselnötter
1. Hacka chokladen grovt och lägg i en värmetålig skål. 
 
2. Koka upp grädden i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och häll grädden över choklad. Låt stå i några minuter. Rör ihop tills all choklad har smält och du har fått en jämn glasyr. 
 
3. Låt glasyren svalna innan du brer den över din brownie. Hacka hasselnötterna grovt och strö över. 
 
Låt brownien gärna stå i kylskåpet i några timmar innan servering. 
Prijatno!