smulpaj deluxe
Vad passar bättre på en regning dag än en varm äppelpaj? Lägg till lite rostade nötter, kolasås och kall glass och vi har en perfect match.




Smulpaj deluxe
- 4 äpplen
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kanel
- 1 halv citron
- 1 dl hackade nötter
- 1 msk kokos
- 8 karamell-kolor
- 2 msk mjölk
1. Sätt ugnen på 200 °C.
2. Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och kanel i en bunke. Dela smöret i små tärningar och finfördela sedan med fingrarna i mjöl- och sockerblandningen tills du får en grynig deg.
3. Skala och skiva äpplen i tunna skivor och fördela i formen. Pressa över lite citronjuice.
4. Fördela sedan smuldegen över äpplen och strö över lite kokos och hackade nötter. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills pajen får en fin gyllenebrun färg.
5. Lägg karamell-kolorna i en kastrull, tillsätt mjölken och värm tills kolorna har smält helt. Strimla över pajen.
Servera gärna med kall vaniljsås, glass eller grädde.
Prijatno!