carmelitas

Det här är ett recept som dök upp på mitt facebook-flöde häromdagen och som jag fastnade för. Jag menar, choklad och karamell kan aldrig bli fel. Speciellt om man kombinerar dessa i små bars. En fröjd för både ögat och magen, mums! Dock var det väldigt svårt att fånga det på bild, då bilden inte gör kakan rättvisa, men men. 
 
Receptet ger 20 - 24 bitar/bars.
 
 
 
Carmelitas
  • 4 3/4 dl havregryn 
  • 4 dl vetemjöl
  • 3  farinsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 225 g smör
  • 100 g hackad choklad
  • 1 burk karameliserad mjölk
  • 50 g chokladknappar
1. Sätt ugnen på 175˚C och klä en form ca 20 x 30 cm med bakplåtspapper. 
 
2. Blanda havregryn, mjöl, farinsocker, bakpulver och salt i en bunke. Smält smöret på svag värme och vänd ner i smeten. 
 
3. Häll hälften av smeten i formen och tryck ut jämt över hela formen. Strö över chokladen, häll över den karamelliserade mjölken och bre ut jämnt överallt. Täck kakan med den resterand kaksmeten. 
 
5. Strö över chokladknappar och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter tills kakan får en fin gyllenbrun färg. Låt svalna helt innan du skär kakan i små bars. 
 
Prijatno!