ananaspaj

Jag är väldigt svag för pajer i allmänhet och gillar att prova nya smaker, även fast en klassisk äppelpaj är min favorit. Idag gjorde jag en ananaspaj, och även om det inte är det första man tänker på när man tänker på pajer, så var det förvånansvärt gott! Absolut värt att prova!
 
 
Pajskal
  • 150 g rumstempererat smör
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 175 ˚C.
 
2. Nyp ihop alla ingredienser till en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter och nagga botten med en gaffel.
 
3. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter och gör under tiden fyllningen. 
 
Ananasfyllning
  • 1 ägg
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 tsk vaniljessens
  • 1 stor burk krossad ananas (ca 300 g avrunnen vikt)
1. Låt ananas rinna av i ett durkslag.
 
2. Vispa ihop alla ingredienser, förutom ananasen, till en smet. Vänd ner ananasen och fördela i det förgräddade pajskalet.
 
3. Grädda pajen i mitten av ugnen i ytterligare 20 - 30 minuter, till kanterna fått en vacker färg. 
 
Servera gärna med glass eller vaniljsås. 
 
Prijatno!