vit chokladmousse med valnötter och honung
Jag är mitt uppe i en tentaperiod, så jag har inte spenderat lika mycket tid som vanligt i köket, vilket har gjort att bloggen fått lida. Här är dock ett recept på en väldigt enkel och god efterrätt, med få ingredienser (som man alltid har hemma) som jag gjorde igårkväll. Vit choklad, honung och valnötter visad sig vara en väldigt bra kombination.
Receptet ger ca 4 portioner.

Vit chokladmousse
- 75 - 100 g vit blockchoklad
- 1 ägg
- 2 dl vispgrädde
Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa ägget i en skål och tillsätt sedan chokladen under tiden du vispar. Vispa vispgrädden till ett hårt skum och blanda i ägg-chokladen-smeten, lite i taget. Fördela moussen i 4 små portionsskålar. Låt stå i kylen i minst en timme innan servering.
Övrigt
- Honung
- Valnötter
Ringla lite honung över och hacka lite valnötter som du strör över precis innan servering.
Prijatno!