ahmedije

Jag har länge velat bakat dessa godingar, och i helgen var det äntligen dags. De är lite pilliga att göra, men de smakar minst lika bra som de ser ut, så det är absolut värt det!
 
Jag använde en normalstor plåt och dricksglas och fick ca 20 kakor. Det går självklart att variera storlek på både plåt och glas för att få större/mindre kakor. Receptet har jag tagit härifrån
 
 
 
Kakbotten
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl olja
  • 1 dl varmt vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ½ msk kakao
Sätt ugnen på 180  °C. Separera äggulorna från äggvitorna. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa äggulor och socker pösigt, rör ner olja och vatten. Blanda ihop mjöl, bakpulver och kakao och rör ner i äggulesmeten. Rör till sist ner äggvitorna och rör till en jämn smet. Häll i en smord eller pappersklädd plåt. Grädda 20-25 min mitt i ugnen. Låt svalna. Skär sedan ut runda kakor med hjälp av ett glas.
 
Fyllning
  • 5 dl mjölk
  • 8 msk vetemjöl
  • 4 msk socker
  • 1 ¼ msk vaniljsocker
  • 250 g margarin
  • 3 dl florsocker
Blanda mjöl med ca 1 dl mjölk. Koka upp resten av mjölken med socker samt vaniljsocker under omrörning. Häll i mjölblandningen när mjölken kokat upp, låt sjuda tills det tjocknat under ständig omrörning. Låt svalna helt. Vispa margarin med florsocker och vispa sedan ner i den kalla fyllningen.
 
Glasyr och ihopsättning
  • 2 ½ msk olja
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Kokosflingor
Dela varje rund kaka mitt itu. Bred på fyllning på en halva och lägg på andra halvan, bred sedan på fyllning runt om kakan och även kanterna på toppen (för att "rama in" toppen). Rulla sidorna samt kanterna i kokos. Smält choklad och olja på svag värme under omrörning för att det inte ska brännas vid. Toppa kakorna med chokladglasyren. Förvara i kylen.
 
Prijatno!
Anonym

Hej men jag undrar om man ska smälta margarinet innan eller om man bara ska vispa det rumstempererat eftersom det inte står det

Svar: Hej, man ska använda rumstempererat smör som man vispar.
Dina A.