snickerskladdkada med chokladtäcke
Nej, men hej där! Det är ju nästan så att någon har glömt bort att hon har en blogg. Eller varit för lat för att orka ta bilder och skriva inlägg. Men nu är jag tillbaka, och kan förhoppningsvis hålla igång uppdateringen ett tag.
Den här gången bjuder jag på ett kladdkake-recept. Det har blivit rätt mycket kladdkakor för min del på senaste tiden. Denna består av en klassisk kladdkaka, med snickers och ett chokladtäcke ovanpå. Behöver jag säga hur gott det är?! Och så en klick grädde, självklart! Vad vore en kladdkada utan grädde egentligen?


Kladdkaka
- 100 g smör
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 1 ½ dl mjöl
- 4 msk kakao
- 1 ½ tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 3 Snickers, hackad i mindre bitar
Sätt ugnen på 150 °C. Smörj och bröa ordentligt en form. Jag använde en form med avtagbara kanter och diametern 24 cm.
Smält smöret på svag värme. Vispa ägg och strösocker poröst. Sikta ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda sedan ner smöret i smeten och rör till en jämn och fin smet. Häll smeten i bakformen, tryck ner snickersbitarna och grädda i ugnen i ca 25-30 minuter. Kontrollera om kakan är klar med en provsticka. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ur kakan ur ugnen och låt den svalna.
Chokladtäcke
- 200 g Marabou Schweizernöt
- ½ dl vispgrädde.
Gör toppingen när kladdkakan svalnat. Sjud upp grädden, bryt ner chokladen och rör tills chokladen är blank, och bred ut över kladdkakan.
Servera gärna med en klick vispad grädde.
Prijatno!