kladdiga after eight brownies
Idag var jag sugen på choklad, valnöttter och mint, vilket resulterade i kladdiga brownies med after eight täcke. Och ja, brownies kan aldrig bli fel! Dessutom blev det nästan miniformat på dem, vilket innebär att man kan äta flera ;)
Receptet är för ca 24 mindre brownies

Kladdiga after eight brownies
- 150 g rumsvarmt smör
- 3 ägg
- 2 ½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g mörk choklad
- 1 dl vetemjöl
- 2 ½ msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 100 g möjlkchoklad
- 100 g valnötter
- 24 bitar after eight
Sätt ugnen på 170 °C och klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till en jämn smet. Smält den mörka chokladen över ett vattenbad och vänd ner. Jag brukar alltid ha i en klick mjölk eller grädde i chokladen. Sikta ner de torra ingrediensera och rör till en jämn smet. Hacka choklad och valnötter grovt och blanda ner i browniesmeten. Häll i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter.
Ta ut ur ugnen och lägg på after eifght bitar medan kakan fortfarande är varm, så att dessa smälter. Jag tycker att brownies är godast när de serveras ljumma med en klick grädde.
Prijatno!