dumlekakor

Jag bakar som mest vid tentaperioder och med tanke på att en precis börjat har jag spenderat lite mer tid än vanligt i köket. Jag tröstar mig med att allt är roligare med något sött till, speciellt tentaplugg. Sen tycker jag även att precis allt är roligare än att sitta och plugga, vilket resulterar i rätt så många uppdateringar här på bloggen. 
 
Igår var jag sugen på Dumle-cookies, men vi hade inget farinsocker hemma så jag improviserade ihop ett recept. Och gott blev det! Det är rätt så svårt att göra fel med Dumle ;) 
 
Receptet ger ca 18 småkakor
 
 
 
 
Dumlekakor 
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl mjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ca 18 st Dumlekolor
  • Strösocker att rulla kakorna i
Sätt ugnen på 175 °C och klä två plåtar med bakplåtspapper. Kakorna flyter ut ganska mycket under gräddningen, så lägg de rätt så glest. Jag valde att fördela kakorna på två plåtar, vilket jag tyckte var precis lagom. 
 
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget och vispa snabbt ihop. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör ihop allt till en smidig deg. Rulla till jämnstora bollar och placera på en plåt. Platta till bollarna med handen, lägg en Dumle i mitten och rulla ihop på nytt till bollar. Rulla dessa i socker och grädda i mitten av ugnen i 10-13 minuter. 
 
Prijatno!