amerikansk jättecookie

Jag älskar cookies, i alla smaker och former. Detta är dock första gången jag gör/provar en i jätteformat. Och ja, vad kan jag säga? Seg, chokladig och fantastiskt god! Dessutom går det snabbare att göra denna än små kakor, så det blir definitivt inte sista gången jag bakar denna!
 
 
 
Amerikansk jättecookie
  • 175 g rumsvarmt smör
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl brunt farinsocker
  • 1 ägg
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl havregryn
  • 200 g valfri choklad (jag använde en blandning av vit-, mjölk- och mörkchoklad) 
  • ca 10 bitar Dumle snacks
  • 2 Twix-packet
  • 1 dl salta jordnötter
Sätt ugnen på 175 °C och klä en rund form (ca 24 cm i diameter) med bakplåtspapper. 
 
Skär smöret i tärningar och vispa, tillsammans med farin- och strösocker, i en bunke. Rör sedan ner ägget och blanda väl. Sikta ner de torra ingredienserna, vänd ner havregryn och rör ihop till en jämn smet. 
 
Hacka choklad, Dumle och Twix grovt och spara en del av denna blandning till garneringen. Vänd ner, tillsammans med jordnötterna och arbeta ihop till en jämn smet. Tryck ut degen jämnt i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Ta ut kakan ur ugnen och strö direkt över resten av chokladblandningen. När kakan svalnat något, sikta över lite florsocker och servera gärna till en kopp varm kaffe.
 
Prijatno!