red velvet minicake

Hej där! Känns som att det var en evighet sen jag uppdaterade här, men jag har helt enkelt inte bakat lika mycket som tidigare. I helgen hade jag i alla fall finbesök och då bjöd jag på dessa små bakelser. En fröjd för både ögat och magen. Jag hade tänkt göra dessa i cupcake-format men till slut fick det bli någon form av minitårtor. Gott var det i vilket fall som helst! 
 
Receptet ger 12 st. 
 
 
Muffins
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl solrosolja
  • 1 ägg
  • 1 msk röd hushållsfärg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ dl filmjölk
  • 1 tsk ättiksprit (12%)
  • 1 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 175 °C och placera muffinsformar på en (muffins)plåt. Vispa socker och olja till en blank smet i en bunke. Tillsätt, under vispning, först ägget och sedan vaniljsocker och hushållsfärg. Blanda mjöl, kakao och salt i en annan bunke. Tillsätt möjlblandningen och filmjölken om vartannat till "sockerblandningen". Blanda ättika och bikarbonat i en kopp och rör ner i smeten. Fyll formarna till 3/4 och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna helt innan du brer över frostingen. 
 
Frosting
  • 100 g philadelphia
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 msk mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • + strössel att garnera med
Vispa philadelphia, smör och florsocker i en bunke. Blanda i mjölk, vaniljsocker och citronjuice. Dela muffinsen på mitten och bred på lite frosting på den undre halvan. Lägg på den övre halvan, bre över frosting och garnera med strössel. 
 
Prijatno!