kinder bueno tårta

Jag brukar nästan uteslutande endast baka tårtor då någon fyller år. I helgen var det mammas tur att bli ett år äldre och min tur att bjuda på en ny tårta. Den här gången fick det bli en torta som är inspirerad av min absolut favoritchoklad: Kinder Bueno! Och jag måste säga att det smakade mer likt denna än vad jag trodde att den skulle göra.
 
Den här tårtan rekommenderas starkt! En av de bästa jag gjort, och det gick verkligen hem hos alla =D 
 
 
 
 
Tårtbotten
  • 6 äggvitor
  • 6 msk strösocker
  • 4 msk vetemjöl
  • 150 g hasselnötter
Vispa äggvitorna i en torr och ren bunke till ett hårt skumm. Rör ner en msk socker i taget, och vispa till en fin maräng. Sikta ner mjöl och rör om tills allt blandas väl. 
 
Klä en tårtform (ca 26 cm i diameter), med bakplåtspapper och smörj formen. Strö över hela hasselnötter och bred marängen över dessa. Grädda i mitten av en förvärmd ugn, 180 ºC, i ca 15 minuter. Ta ur ugnen och låt svalna helt innan du tar ut kaka ur formen. 
 
Chokladfyllning
  • 1 l mjölk
  • 6 äggulor
  • 8 msk mannagryn
  • 8 msk strösocker
  • 1 påse vaniljpudding
  • 3 tsk vaniljsocker
  • ett par dropar vaniljarom
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 100 g vit choklad
  • 100 g mjölkchoklad
Blanda de torra ingredienserna och äggulorna i en skål. Häll i vaniljarom och 1 dl av mjölken och rör till en klumpfri blandning. Koka upp resten av mjölken i en kastrull. Ta av från värmen och häll i vanilj-blandningen under omrörning. Låt sedan småkoka i ytterligare någon minut under omrörningen, tills smeten tjocknat. Ta av från värmen och låt svalna. Vispa smöret krämigt i en bunke och rör ner i krämen. 
 
Fördela krämen jämnt i två delar. Smält vit, respektive mjölkchoklad tillsammans med en skvätt vispgrädde på svagt värme. Häll ner i varsin del av krämen och vispa till en len och fin kräm. 
 
Garnera och sätta ihop 
  • 100 g nutella
  • Petit buerre kex + kall mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g hasselnötter
  • 2-3 st Kinder Bueno
  • ev. kolasås
Ta loss tårtbotten ur formen och vänd upp och ner. Ha gärna kvar "kanten" så att fyllningen inte flyter ut. Smält nutellan i ca 10 sek i mikron och bred över hasselnötterna. Doppa kexen i kall mjöl och placera över nutellan. Bred över vit chokladkrämen, lägg ytterligare en rad kex, och bred sedan över mjölkchokladsmeten. Låt stå¨i kylskåpet ett par timmar, helst över natten. 
 
Vispa grädden hårt, hacka hasselnötterna grovt och dela Kinder Bueno i mindre delar. Täck tårtan med grädde strax innan servering och dekorerar med hasselnötter och Kinder Bueno. 
 
Prijatno! 
 
Anonym

Hej! Undrar hur mycket av petit kexen man ska använda? Alla fem pack?

Svar: Endast så mycket att man får ett "lager". Om jag minns rätt, så räcker det med ett pack.
Dina A.

Anonym

Hej, va gör man med äggulorna, står inget i receptet? Tack

Svar: Hej! De vispas tillsammans med de torra ingredienserna. Är ändrat i receptet nu. Tack! =)
Dina A.

Anonym

Hej vad gör man med vaniljpuddingen? Ska den in med vaniljblandningen

Svar: Ja, precis. Alla de torra ingredienserna (inkl. vaniljpuddingen) blandas i en skål tillsammans med äggulorna och lite mjölk, innan det hälls ner (under omrörning) i den kokande mjölken.
Dina A.

Chrisse

Hej!
Var köper du petit buerre kex i Sverige? Jag har bara hittat dem utomlands.

Svar: Hej,Vi har en lokal butik i närheten där jag bor och de har ett stort utbud av utländska produkter. Jag tror även att det går att hitta dessa i Matvärldens större butiker.
Dina A.