daimcheesecake med kolasås

Nej men, hej! Jag vet att det var ett bra tag sedan jag uppdaterade bloggen, men har haft fullt upp med annat så bloggen har blivit lidande. Men nu tyckte jag det var dags att uppdatera med ett nytt recept, för alla de som faktiskt orkat kika in här. Och vad passar då bättre än daimcheesecake?! 
 
Min syster skickade en bild på denna kaka med texten "Jag vill ha den här :)", så jag justerade lite i mitt cheesecakerecept och voila! Kan vara min nya favorit, så himla god!
 
 
Daimcheesecake
  • 200 g digistivekex (kan varieras beroende på hur tjockt botten man vill ha)
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 300 g philadelphiaost
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 st dubbeldaim
  • 1 burk karamelliserad mjölk (á 400 g)

Smula digestivekex, smält smöret och blanda samman. Tryck ut i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 

 

Skilj på äggulor och vitor. Vispa äggulor och socker pösigt. Rör i philadelphia och vaniljsocker. Vispa grädden fluffig, hacka daimen smått och blanda samman. Diska och torka vispen noga, och vispa sedan äggvitorna till ett hårt skumm. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Rör försiktigt ner, först grädden och sedan äggvitorna, i äggulesmeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen i några timmar (helst över natten).

 

Ta fram kakan 15-30 minuter innan servering, bred över den karamelliserade mjölken och servera genast. 

 

Prijatno! 

 

Dzenana

Sad se kajem sto sam dosla hahahaha na dijeti a ovo da gledam... Ser otroligt gott ut *Dreglar*

Svar: Hahahah, puti dijetu i uzmi malo kolaca :P
Dina A.