raffaello rutor
Raffaello (rutor) är en av mina absoluta favoriter, när det kommer till kakor/efterrätter. En underbar blandning av vanilj och kokos! Receptet har jag fått av min moster, som nästan alltid bjuder på dessa när vi hälsar på.

Kokosbotten
- 6 äggvitor
- 2 ½ dl strösocker
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 ½ dl riven kokos
- 2 dl mjölk
Sätt ugnen på 200 ºC. Vispa äggvitorna i en ren och torr bunke till ett hårt skum. Tillsätt lite socker i taget och vispa ihop till en fin maräng. Blanda vetemjöl, bakpulver och kokos ordentlig i en annan bunke. RÖR försiktigt ner i marängen, vispa inte! Häll smeten i en smord form, ca 20x30 cm. Sänk värmen till 180 ºC och grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt svalna. Koka under tiden upp mjölken, häll över och låt bottnet suga upp mjölken.
Vaniljkräm
- 6 äggulor
- 2 dl strösocker
- 4 msk vetemjöl
- 2 påsar vaniljpudding
- 1 liter mjölk
- 200 g smör
- 1 ½ vispgrädde
Vispa ihop äggulor, vaniljpudding, vetemjöl, socker och 2 dl av mjölken i en bunke. Koka upp resten av mjölken, ta av från värmen och rör ner äggsmeten. Låt sedan småkoka i ytterligare någon minut under omrörning, tills smeten tjocknat. Ta av från värmen och låt svalna. Vispa smöret krämigt i en bunke och grädden i en annan bunke. Rör försiktigt ner i krämen, först smör och sedan grädde.
Garnering
- Riven kokos
- Hasselnötter
Bred vaniljkrämen över kokosbottnet och strö över kokosflingor. Låt stå i kylen en stund, skär i rutor och lägg en hasselnöt på varje ruta.
Prijatno!
Åh! Hittade precis till detta recept och kan knappt vänta tills jag får provbaka (och smaka) ;) men finns vaniljpuddingen att köpa i affär någonstans? Vore så tacksam om du vill maila svaret till mig! Mvh linnea