kladdkakecheesecake
En kombination av kladdkada och cheescake som jag älskar! Receptet kommer ursprungligen härifrån.
Kladdkakesmet
- 150 g smör
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 ½ dl vetemjöl
- 4 msk kakao
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, vänd i vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakao. Blanda i det smälta smöret och rör till en jämn smet. Smörj och bröa en form (ca 20x30 cm) och häll i smeten. Grädda i nedersta delen av ugnen i 175 °C i 15 minuter. Gör under tiden fyllning.
Cheesecakefyllning
- 2 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 3/4 dl strösocker
- 300 g philadelphiaost
Blanda ägg, vaniljsocker och strösocker. Ha i philadelphiaosten och rör slätt med elvisp. Tag ut formen ur ugnen och klicka över ostfyllningen. Stick ner en gaffel på några ställen så chokladen tittar upp lite emellan. Grädda i ytterligare 25 minuter. Låt svalna och ställ helst i kylen över natten.
Servera gärna med färska bär.
Prijatno!