chokladtårta med geishafluff och hallonmousse
Min första tårta som jag gjorde då brorsan fyllde 30 och jag kunde inte ha varit mer nöjd. Hallon, geisha och choklad - japp, it's an awesome combination! Och jag är sååå stolt över mina marsipanrosor!
Receptet kommer härifrån.

Tårtbotten
- 5 ägg
- 2 dl socker
- 1 dl potatismjöl
- 1 dl vetemjöl
- ½ dl kakao
- 3 tsk bakpulver
Geishafluff
- 200 g geishachoklad
- 3 dl vispgrädde
Värm grädden på svag värme men den får inte börja koka. Smält ner chokladen. Låt stå i frysen några timmar (eller i kylen under natten) och vispa sedan upp det med elvisp till ett härligt fluff.
Hallonmousse
- 2 dl vispgrädde
- 3 msk florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- ca 200 g frysta hallon
Vipsa upp grädde, blanda ner flosocker och vaniljsocker. Mosa hallonen lätt med en gaffel och vänd ner i grädden.
Ljus chokladganache
- 200 g ljus blockchoklad
- 1 dl vispgrädde
Värm grädden men den får absolut inte koka. Smält ner chokladen och rör tills allt smält ihop. Låt stå i kylen en stund tills den har stelnat så pass mycket att den går att bre över tårtan.
Garnering (valfri)
- Marsipanrosor
- Strössel
- Hallon
Fyll nu tårtbottnen först med geishafluff och därefter hallonmousse, spackla sedan med ganachen. Dekorera efter egen smak och önskemål. Jag valde att dekorera tårtan med marsipanrosor, strössel och hallon.
Prijatno!