snickerskakor

 
 
Snickerskakor
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 1 burk jordnötssmör (á 350 g)
  • 1.5 dl kokos
  • 6-7 dl cornflakes
  • 200 g mjölkchoklad
  • 100 g mörk choklad
  • 1.5 dl vispgrädde
  • ev. flingsalt
1. Värm socker och sirap i en kastrull. Det ska inte koka. Rör ner jordnötssmör och kokos. 
 
2. Krossa cornflakes i handen och tillsätt till smeten. Rör om ordentligt. 
 
3. Klä en form, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper. Häll ner smeten i plåten och platta ut så allt fördelas jämnt. 
 
4. Smält chokladen (både mjölk- och mörk) tillsammans med vispgrädde på svag värme tills all choklad har smält. Bre över kakan och strö eventuellt över flingsalt. 
 
Låt stå kallt i ett par timmar innan du skär kakan i rutor. 
Prijatno!