snickerskakor
Snickerskakor
- 1 dl ljus sirap
- 1 dl strösocker
- 1 burk jordnötssmör (á 350 g)
- 1.5 dl kokos
- 6-7 dl cornflakes
- 200 g mjölkchoklad
- 100 g mörk choklad
- 1.5 dl vispgrädde
- ev. flingsalt
1. Värm socker och sirap i en kastrull. Det ska inte koka. Rör ner jordnötssmör och kokos.
2. Krossa cornflakes i handen och tillsätt till smeten. Rör om ordentligt.
3. Klä en form, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper. Häll ner smeten i plåten och platta ut så allt fördelas jämnt.
4. Smält chokladen (både mjölk- och mörk) tillsammans med vispgrädde på svag värme tills all choklad har smält. Bre över kakan och strö eventuellt över flingsalt.
Låt stå kallt i ett par timmar innan du skär kakan i rutor.
Prijatno!