kokosrulltårta med nougatfyllning

Häromdagen hade jag ett antal äggvitor över som jag ville utnyttja i något bakverk. Googlar man förslag så får man i första hand fram olika maränger. Med inspiration av mina raffaello rutor, tog jag istället fram denna rulltårta. Funkar utmärkt att frysa in den till ett senare tillfället också.
 
Vill man förenkla den ytterligare, går det bra att bre rulltårtan med nutella eller sylt istället. 
 
 
Kokosrulltårta
  • 5 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 dl koks
1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
 
2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt lite socker i taget och vispa till en fin maräng.
 
3. Sikta ner mjölet, häll i kokos och vänd försiktigt samman. Häll smeten i plåten och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. 
 
4. Ta ut ur ugnen och strö lite strösocker och kokos jämnt över kakan. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper och dra försiktigt bort pappret som kakan gräddats på. Låt svalna helt och hållet. 
 
Nougatfyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g nougat
  • hackade jordnötter
1. Smält choklad, nougat och vispgrädde i en kastrull. Låt stå i kylskåpet i minst 3 timmar, men gärna över natten. 
 
2. Bre fyllningen över rulltårtan och strö över hackade jordnötter. Rulla försiktigt ihop till en rulltårta. 
Prijatno!