raffaello rutor
Kokosbotten
- 5 äggvitor
- 2 dl strösocker
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 ½ dl riven kokos
- 1 dl mjölk
1. Sätt ugnen på 200 ºC och smörj och bröa (med kokos) en form, ca 20x30 cm.
2. Vispa äggvitorna i en ren och torr bunke till ett hårt skum. Tillsätt lite socker i taget och vispa ihop till en fin maräng.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kokos ordentlig i en annan bunke. RÖR försiktigt ner i marängen, vispa inte! Häll smeten i en formen.
4. Sänk värmen till 180 ºC och grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt svalna helt. Koka under tiden upp mjölken, häll över och låt bottnet suga upp mjölken.
Vaniljkräm
- 5 äggulor
- 1 dl strösocker
- 3 msk vetemjöl
- 2 msk mannagryn
- 1 påse vaniljpudding
- 0.75 l mjölk
- 100 g vitchoklad
- 100 g smör
1. Vispa ihop äggulor, vaniljpudding, vetemjöl, socker och 1 dl av mjölken i en bunke.
2. Koka upp resten av mjölken, ta av från värmen och rör ner äggsmeten. Låt sedan småkoka i ytterligare någon minut under omrörning, tills smeten tjocknat. Ta av från värmen, rör ner chokladen och låt svalna.
3. Vispa smöret krämigt i en bunke. Rör försiktigt ner i krämen, lite i taget.
Garnering
- Riven kokos
- ev. rostade hasselnötter
Bred vaniljkrämen över kokosbottnet och strö över kokosflingor. Låt stå i kylen en stund, skär i rutor och lägg en hasselnöt på varje ruta.
Prijatno!