saffranskladdkaka

En kladdkaka som är lite inspirerad av vintern och snön, med en klick saffran och vit choklad. Delicious!
 
Receptet ger ca 8-12 bitar. 
 
 
 
 
Saffranskladdkaka
  • 150 g smör
  • 100 vit choklad
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • några droppar vaniljarom
  • 1 påse saffran á la 0,5 g
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • en nypa salt
  • florsocker till garnering
1. Sätt ugnen på 180 °C och smörj och bröa en rund form (24 cm i diameter) med kokos. 
 
2. Smält smöret i en kastrull och ta av värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta under omrörning i det varma smöret. 
 
3. Häll chokladsmöret i en bunke, tillsätt socker och vispa väl. Rör ner ett ägg i taget och tillsätt några droppar vaniljarom. 
 
4. Smula ner saffran och sikta i de torra ingredienserna. Blanda väl.
 
5. Häll smeten i den smorda formen och grädda i 20-25 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kladdkakan med lite florsocker innan servering.
 
Servera gärna med lite grädde vid sidan av. 
 
Prijatno!