saffranskladdkaka
En kladdkaka som är lite inspirerad av vintern och snön, med en klick saffran och vit choklad. Delicious!
Receptet ger ca 8-12 bitar.
Saffranskladdkaka
- 150 g smör
- 100 vit choklad
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- några droppar vaniljarom
- 1 påse saffran á la 0,5 g
- 1,75 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- en nypa salt
- florsocker till garnering
1. Sätt ugnen på 180 °C och smörj och bröa en rund form (24 cm i diameter) med kokos.
2. Smält smöret i en kastrull och ta av värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta under omrörning i det varma smöret.
3. Häll chokladsmöret i en bunke, tillsätt socker och vispa väl. Rör ner ett ägg i taget och tillsätt några droppar vaniljarom.
4. Smula ner saffran och sikta i de torra ingredienserna. Blanda väl.
5. Häll smeten i den smorda formen och grädda i 20-25 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kladdkakan med lite florsocker innan servering.
Servera gärna med lite grädde vid sidan av.
Prijatno!