7 layer bars

Det här receptet fick jag av min kära syster, tillsammans med "När ska du baka den?". Och som den goda, lilla systern jag är, var jag tvungen att prova.
 
Receptet är amerikanskt ursprungligen och måtten nedan är avrundade till svenska mått. Det positiva är att de inte behöver vara exakta eftersom man bara häller på de olika ingredienserna på varandra. Precis som namnet säger, är det bars med enbart 7 ingredienser. Dessutom är det extremt enkelt att baka dessa och de små bitar är utsökta! 
 
Receptet ger ca 20 mindre bitar. 
 
 
 
 
7 layer bars
  • 100 g osaltat smör
  • 3.75 dl krossad digistive kex
  • 2.5 dl hackad mjölkchoklad
  • 2.5 dl hackad vit choklad
  • 2.5 dl hackade valnötter
  • 3 dl kokos
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
1. Sätt ugnen på 180 °C och klä en form (20 x 30 cm) med bakplåtspapper. 
 
2. Smält smör och blanda i digistive-smulorna. Häll i formen och fördela jämnt i formen. 
 
3. Tillsätt mjölkchoklad, vit choklad, valnötter och kokos (i denna ordning) och fördela varje lager jämnt i formen innan du har i nästa. 
 
4. Häll kondenserad mjölk jämnt över hela kakan. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter, tills kanterna fått en guldbrun färg. Låt svalna innan du skär i mindre bitar.
 
Prijatno!