jättecookie med plopp, twix och nötter

En favorit i repris. Så himla gott att ni måste prova! Och det bästa är att man kan hälla i lite av det man har hemma och det blir så himla gott varje gång. Kanske hittat min nya favoritkaka. 
 
 
 
 
 
Jättecookie med plopp, twix och nötter
  • 175 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl brunt farinsocker
  • 1 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g Plopp choklad
  • 2 Twix-packet
  • 1 dl chokladknappar (mörk choklad)
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl mandlar
  • Chokladknappar (blandning av vit- och mjölkchoklad) till garnering 
1. Sätt ugnen på 175 °C och klä en rund form (ca 24 cm i diameter) med bakplåtspapper. 
 
2. Skär smöret i tärningar och vispa, tillsammans med farin- och strösocker, i en bunke. Rör sedan ner ägget och blanda väl.
 
3. Blanda mjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Sikta ner och rör ihop till en jämn smet. 
 
3. Hacka choklad, Twix och nötterna grovt (spara en  näve till garneringen). Vänd ner och arbeta ihop till en jämn smet.
 
4. Tryck ut degen jämnt i formen, häll över resten av choklad-och-nötblandningen och grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter.
 
5. Ta ut kakan ur ugnen och strö direkt över chokladknappar. 
 
Jag tycker att kakan är godast när den fortfarande är varm och seg till en kopp kaffe. 
 
Prijatno!