jordgubbscheesecake i glas

Min favorit efterrätt måste nog vara cheesecake, i alla smaker och former. Igår gjorde jag en variant av jordgubbscheesecake i glas som var lika lätt att göra som den var god. Tar ca en kvart att förbereda och går åt lika snabbt. 
 
Receptet räcker till 4 mindre glas. 
 
 
 
Jordgubbscheesecake i glas
  • 8 petit beurre kex
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 250 g kvarg med jordgubbsmak 
  • 2 dl frysta jordgubbar
  • 2 msk strösocker
1. Smula ner ett kex i var och ett av glasen.
 
2. Vispa grädden och tillsätt florsocker och vaniljsocker. Vänd i kvargen och blanda väl. Jag hade kvarg med jordgubbsmak, men det går bra med andra smaker också.
 
3. Fördela hälften av cheesecake-smeten i 4 glas. Smula ytterligare ett kex över i var och ett av glasen och avsluta med resten av cheesecake-smeten.
 
4. Häll jordgubbar och socker i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt småkoka i ca 5 minuter. Låt svalna något och toppa desserten med dessa.
 
Låt helst stå i kylskåpet en stund, men det går bra att servera direkt också.
 
Prijatno!