jordgubbscheesecake i glas
Min favorit efterrätt måste nog vara cheesecake, i alla smaker och former. Igår gjorde jag en variant av jordgubbscheesecake i glas som var lika lätt att göra som den var god. Tar ca en kvart att förbereda och går åt lika snabbt.
Receptet räcker till 4 mindre glas.
Jordgubbscheesecake i glas
- 8 petit beurre kex
- 2 dl vispgrädde
- 4 msk florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 250 g kvarg med jordgubbsmak
- 2 dl frysta jordgubbar
- 2 msk strösocker
1. Smula ner ett kex i var och ett av glasen.
2. Vispa grädden och tillsätt florsocker och vaniljsocker. Vänd i kvargen och blanda väl. Jag hade kvarg med jordgubbsmak, men det går bra med andra smaker också.
3. Fördela hälften av cheesecake-smeten i 4 glas. Smula ytterligare ett kex över i var och ett av glasen och avsluta med resten av cheesecake-smeten.
4. Häll jordgubbar och socker i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt småkoka i ca 5 minuter. Låt svalna något och toppa desserten med dessa.
Låt helst stå i kylskåpet en stund, men det går bra att servera direkt också.
Prijatno!