cookie monster cupcakes
Vår lilla tjockis fyller år imorgon, och självklart stod mostern för bakverken vid födelsedagsfirandet idag. Storbror ville ha "monster" och mamma ville ha "blåa", så till slut fick det bli cookie monster cupcakes. Och hur söta är de inte?! #stolttjej
Inte världens bästa bilder, men det var de jag hann ta, innan de skulle serveras.
Receptet ger 10 - 12 normalstora cupcakes.
Chokladmuffins
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- ½ dl kakao
- 75 g smör
- 1/4 dl mjölk
- + Dulche de leche att fylla muffinsen med
1. Sätt ugnen på 200 °C och placera muffinsformar i en muffinsplåt eller långpanna.
2. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao ordentligt i en annan bunke och vänd ner i ägg-och-socker-blandningen.
4. Smält smöret på svag värme, häll i mjölken och rör ner i smeten.
5. Fördela smeten i 10 - 12 formar som du fyller till lite mer än hälften och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
6. Låt muffinsen svalna helt, gröp sedan ur varje muffins och fyll med lite dulce de leche.
Cream cheese frosting
- 75 g rumsvarmt smör
- 100 g philadelphia
- 3 dl florsocker
- 3 tsk vaniljsocker
- Blå hushållsfärg
1. Vispa smöret krämigt, tillsätt sedan philadelphia och vispa fluffigt.
2. Tillsätt florsocker och vaniljsocker, lite i taget, och vispa sedan till en slät smet.
3. Tillsätt några droppar blå hushållsfärg och vispa tills färgen fördelats jämnt.
4. Häll frostingen i en spritspåse och spritsa ut över chokladmuffinsen.
Dekorering
- 100 g kokos
- 1 msk blå karamellfärg
- 6 cookies
- 24 mentos-tabletter
- Lite smält mörk choklad
1. Häll kokos i en plastpåse och tillsätt blå karamellfärg. Knyt ihop påsen och skaka tills all kokos fått blå färg. Häll ut i en tallrik och rulla cupcaksen i kokosen tills all frosting är täckt med blå kokos.
2. Smält lite choklad och rita små cirklar med denna på mentosen. Placera dessa som ögon på "toppen" av frostingen.
3. Dela cookies på mitten, skär ett litet snitt i cupcaksen där munnen ska sitta och "stoppa i" en cookie-halva.
Låt gärna stå i kylskåpet en stund innan servering.
Prijatno!