oreo cheesecake

Jag älskar cheesecakes i alla smaker och former! Måste vara min absoluta favorit efterrätt. Jag har tidigare bakat flera sorters cheescake, men idag var första gången jag provade mig på en med oreo smak. Och om det var gott? Åh, ja!! 
 
 
 
Oreobotten
  • 1 paket oreo (ca 150 g) 
  • 75 g smör
Separera kexen, skrapa loss fyllningen och lägg i en skål (används sedan i cheesecakefyllningen). Krossa kexen till fina smulor, smält smöret på svag värmen och blanda samman. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm, och ställ kallt under tiden du gör fyllningen. 
 
Oreofyllning
  • 3 ägg 
  • 1 ½ dl strösocker
  • 300 g philadelphia
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 paket oreo (ca 150 g) 
Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulor och socker vitt och poröst. Rör i philadelphia, vaniljsocker och fyllningen från oreo's. Vispa grädden fluffig, krossa oreokexen grovt och blanda samman. Diska och torka vispen noga, och vispa sedan äggvitorna till ett hårt skumm. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Rör försiktigt ner, först grädden och sedan äggvitorna, i äggulesmeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen i några timmar (helst över natten).
 
Garnering
  • Oreo
  • ev. nougatsås
Ta ut cheesecaken efter ett par timmar och tryck försiktigt några oreo-halvor runt om. Ställ sedan tillbaka i frysen. 
 
Ta ut cheesecaken ca 30 minuter innan servering. Jag provade även att hälla lite färdigköpt nougatås över och det blev ännu godare! 
 
Prijatno!