sega geishasnitt

Jag har listat ut att de bästa kakorna vid tentaperioder är småkakor, så att man kan sitta och småäta när man kämpar med någon uppgift. Vilket blir rätt så ofta. Därför ska man ha goda kakor till. Och helst ska det vara enkelt och snabbt att göra det, så att man inte slösar onödigt mycket tid i köket.

 

Det jag har ätit mest de senaste dagarna är sega snitt. Man kan variera de på många olika sätt; den här gången hade jag Geisha hemma, så det fick bli geishasnitt. Såhär i efterhand, tror jag att Dumle hade blivit bättre, så det ska jag prova nästa gång!

 

 
 

Sega Geishasnitt

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ msk vaniljsocker
  • ½  msk ljus sirap 
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1 ½  tsk bakpulver
  • Geisha
Sätt ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper. Sikta ner de torra ingrediensera i en bunke, tillsätt de övriga ingrediensera, utom geishan, och nyp ihop till en smidig deg. Dela degen i 2 - 4 lika stora bitar och rulla till fingertjocka längder. Jag orkade inte grädda två plåtar, så jag delade i 2 lite tjockare längder. Går bra det med. Dela geishan i mitten och tryck ner i mitten av längderna. 
 
Kakdegen kommer att flyta ut ganska mycket under grädningen, så lägg dem inte allt för tätt på plåten. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Låt kakorna svalna en aning innan du skär dem i snitt. Förvara i en burk med lock eller frys in. 
 
Prijatno!