vitchokladmousse med jordgubbar
Receptet är för 3 portioner.
Botten
- 6 st piskote-kex (ev. valfri kex)
- Kaffe (ev. o'boy)
- Färska jordgubbar
Dela kexen på mitten och doppa i kaffe så att de blir mjuka. Då brorsan inte tycker om kaffe, använde jag o'boy istället. Lägg kexen i botten på skålen. Dela jordgubbarna i mindre bitar och lägg över kexen.
Vitchokladmousse
- 50 g vitchoklad
- 1 msk vispgrädde
- 1 ägg
- 2 dl vispgrädde
Smält chokladen tillsammans med 1 msk grädde på svagt värme. Vispa ägget i en skål och tillsätt sedan chokladen. Vispa vispgrädden till ett hårt skum och blanda i chokladen lite i taget. Fördela moussen på tre skålar. Ställ helst i kylen en stund, men det går bra att servera direkt.
Garnering
- Färska jordgubbar
- Colasås
- Kokos
Skär jordgubbarna i mindre bitar och lägg över moussen. Häll kolasås över och avsluta med att strö över kokos.
Prijatno!