jordgubbscupcakes
R e c e p t e t g e r 1 2 c u p c a k e s
Cupcakes
- 2 dl vetemjöl
- 1 3/4 dl strösocker
- 1 ½ tsk bakpulver
- en nypa salt
- 40 g osaltat smör, rumstemperatur
- 1 1/4 dl mjölk
- ½ tsk vaniljsocker
- 1 ägg
- 12 stora färska jordgubbar
Värm ungnen till 175 °C. Vispa mjöl, socker, bakpulver, salt och smör med en elvisp tills smeten får en grynig konsistens. Häll i mjölk och vaniljsocker och vispa samman. Tillsätt ägget och vispa i några minuter så allt blandas väl. Dela upp jordgubbarna i bitar och fördela mellan muffinsformarna. Fyll formarna till 2/3 och grädda i ugnen i 20-25 minuter.
Glasyr
- 50 g smör
- 1 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk vispgrädde
- 2 msk jordgubbssylt
- Röd karamellfärg
- ev. jordgubbsströssel
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till ett lätt fluff. Tillsätt vispgrädde och rör om. Ha i sylt och ett par droppar karamellfärg och vispa till en jämn kräm. När kakorna har svalnat helt brer/spritsar du glasyr på dem. Strö över lite strössel.
Prijatno!