tårta med plazmakex och valnötter
- 125 g smör
- 300 g plazmakex (mald)
- 2 dl florsocker
- Apelsinjuice
Smält smöret på svag värme. Blanda plazmakex, florsocker och smör i en bunke. Tillsätt därefter lite apelsinjuice, endast så mycket att smeten går ihop. Ställ i kylen en kort stund.
- 125 g smör
- 100 g blockchoklad
- 250 g valnötter (malda)
- 2 dl florsocker
- Apelsinjuice
Smält smöret på svag värme. Rör ner chokladen och rör till en jämn och slät blandning. Blanda valnötter och florsocker. Vänd i smörblandningen och rör om. Tillsätt därefter apelsinjuice, endast så mycket att smeten går ihop. Ställ i kylskåpet en kort stund.
-
1 påse šlag pjena (eller vispgrädde)
- 1 dl mjölk
Vispa upp šlag pjena och mjölk till ett hårt skum. Vill man kan man använda vispgrädde istället.
- 50 g malda valnötter
- ½ påse šlag pjena + ½ dl mjölk (eller vispgrädde)
- Marsipanros
Tryck ut plazmabotten i en tårtform (ca 24 cm i diameter). Bred över chokladkrämen och därefter grädden. Dekorera med malda valnötter, grädde och ev. en marsipanros. Lås stå i kylen en stund innan servering.
Prijatno!