morotskaka

 
Morotskaka
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 6 dl rivna morötter
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret på svag värme och låt det svalna. Vispa ägg och stösocker vitt och pösigt. Tillsätt det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och sila ner i ägg-och-sockerblandningen. Tillsätt till sist de rivna morötterna och rör ihop ordentligt. Häll i en smord och bröad långpanna och grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt kakan svalna. 
 
Glasyr
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 200 g philadelphia
  • 3 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
Vispa smöret fluffigt och tillsätt sedan de övriga ingredienserna. Rör till en slät kräm. Bred krämen över kakan och skär upp i lagom stora bitar.