medenjak

 
Botten
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl sylt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel
Sätt ugnen på 200 °C, smörj och bröa en långpanna. Blanda vetemjöl och strösocker i en bunke. Tillsätt lite mjölk i taget och rör till en klumpfri smet. Tillsätt sylt och därefter bikarbonat och kanel och blanda väl. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 15 - 20 minuter. 
 
Glasyr
  • 1 dl sylt
  • 200 g mjölkchoklad
Smält chokladen tillsammans med sylten på svag värme. Gör små hål i kakan med hjälp av t.ex. en gaffel och häll sedan glasyren över kakan. Låt gärna kakan stå en stund till glasyren stelnat något. 
 
Prijatno!