kladdkaka

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl mjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 - 2 msk florsocker

Sätt ugnen på 150 °C. Klipp ut en botten av bakplåtspapper till formen. Jag använde en tårtform med diametern 24 cm.

Smält smöret på svag värme i en kastrull. Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda sedan ner smeten i smöret och rör om till en jämn och fin smet. Häll smeten i bakformen och grädda i ugnen i ca 35 minuter. Kontrollera om kakan är klar med en provsticka. Ta ur kakan ur ugnen och låt den svalna lite.

 

Lossa kanterna med en bordskniv. Strö lite florsocker över kakan och servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass och färska jordgubbar.

 

Prijatno!